DETEKCIJA CURENJA VODE NOVI SAD

Imate li problem sa curenjem vode ?
Znamo koliko može biti stresno kada vam voda curi, zbog toga vam nudimo uslugu otkrivanja  detekcije curenja vode. Sa 100% sigurnošću pronalazimo lokaciju curenja cevi skrivene u zidu ili cevi koje nalaze na gaznim površinama, što olakšava vaš problem jer ne morate razbijati zid na više mesta, samo tamo gde je samo curenje odnosno gde je pukla instalacija.

detekcija curenja vode novi sad

Snimanje objekta termovizijskom kamerom

Snimanjem utvrdjujemo:

-Pucanje vodovodnih I kanalizacionih cevi

Poziciju vodovodnih I kanalizacionih cevi u zidu

-Curenja na grejnim I rashladnim sistemima

-Pojavu budji ili vlage

DETEKCIJA CURENJA VODE

Curenje vode iz cevi i njihova oštećenja česta su u starim zgradama, ali u zadnje vreme se pojavljuju i u novim zgradama usled nestručne ugradnje ili lošeg kvaliteta cevi i delova.

Kada se to dogodi, prvo se može pojaviti neprijatan miris u zidu ili pojava vlage. Vremenom kako se oštećenje usled curenja povećava, povećavat će se vlaga u zidu, a može doći i do kapanja vode iz zida. Ova pojava može predstavljati stvarno neprijatan problem, naročito ako imamo u vidu da za sanaciju ili zamenu cevi koji se nalaze u zidu morate obijati zid, a pravi problem nastaje kada shvatite da mesto gde se pojavila vlaga u zidu ne mora biti mesto oštećenja cevi, kao ni jedino mesto gde je došlo do oštećenja.

Veliki problem predstavlja i pucanje cevi za grejanje koje su postavljene na podu. Pošto se postavljaju vodoravno po podu, usled curenja, to jest pucanja cevi, voda se razliva po podu i pojavljuje se, najčešće na drugoj strani poda.

DETEKCIJA TERMOVIZIJSKOM KAMEROM

“Feniks 06” poseduje najsavremeniju termovizijsku kameru, visoke rezolucije, pomoću koje  sa stoprocentnom sigurnošću možemo utvrditi mesto oštećenja cevi i to bez obijanja poda ili zida. Naravno, ovo neće otkloniti uzrok kvara i curenja cevi, ali dijagnostika je prvi i najvažniji korak ka tom cilju.

 Da ne bi lupali ceo pod ili zid Iitražili pukotinu najjeftiniji način je da nas pozovete kako bi termalnom kamerom detektovali mesto curenja

 Nakon što se dijagnostikuje kvar i utvrdi mesto oštećenja, naš vodoinstalater će vam predložiti adekvatnu intervenciju i uz minimalne troškove i minimalna lupanja rešiti Vaš problem.

Primer detekcije pucanja okitena na ulazu u kupatilo

detekcija-curenja-vode-novi-sad-kupatilo

Curenje na vodovodnoj cevi u podu

detekcija-curenja-vode-novi-sad-cev-u-podu

Detekcija curenja na kanalizacionoj cevi u kupatilu

detekcija-curenja-vode-novi-sad-kupatilo-kanalizaciona-cev
detekcija-curenja-vode-novi-sad-kupatilo-kanalizaciona-cev-1

Detekcija vidljivosti cevi

detekcija-curenja-vode-novi-sad-vidljivost-ceviPrilikom kačenja galenterije ili sanitarije u kupatilu jako je važno da znate gde vam se nalazi inastalacije vode, kanalizacije kao i struje kako ne bi neku oštetili i napravili još veći problem koji posle zahteva sanaciju I lupanje pločica  koje Vas više košta nego da nas pozovete. Naš vodoinstalater će vam, uz pomoć termalne kamere visoke rezolucije i detektorom za strujne kablove, reći tačnu poziciju cevi i  žica pod naponom I mesta gde možete slobodno bušiti pločice bez bojazni da se neka instalacija ošteti.